måndag 13 juni 2011

Fullspäckad helg

Hej på er!

Ja i helgen har vi haft fullt upp minsann, lördagen började med att vi som vanligt åt frukost hemma hos mamma och pappa, lika gott som vanligt! Sen lämnade vi Neo där och gick hem för att göra oss iordning, Tobias rensade lite stuprännor och sånt medans jag duschade och sen hoppade han in i duschen. Vi packade in oss i bilen och svängde förbi hos mamma och pappa för att säga hejdå till Neo, men han var inte så intresserad av det eftersom han och morfar hade varit i nässjö och köpt en hel svart sopsäck med leksaksbilar, klart att han inte hade tid att pussa och krama sin mamma och pappa då när han hade hur många nya bilar som helst att leka med ;) Vi hoppade in i bilen och körde iväg mot Lyrestad, som är ett litet mysigt samhälle utanför Mariestad, där väntade en natt på ett mysigt värdshus och bröllop på oss... Värdshuset var ganska slitet men fyllde sin funktion helt och hållet, ägarna var ett par i 60 års åldern som vi tror bodde på andra våningen av värdshuset... När vi kom tillbaka på kvällen efter bröllopet och en härlig kvällspromenad kom ägarinnan och öppnade dörren iklädd nattlinne, haha... Men som Tobias sa, dom fick ju skylla sig själva när dom valt att ha som system att ha dörren låst hela tiden och att man var tvungen att ringa på för att kunna komma in, men lite pinsamt kändes det iafl när hon kom och öppnade... Det fanns inga dubbelrum kvar så vi fick ligga i ett litet trångt enkelrum där dom hade ställt in en extra bädd, men det funkade helt okej förutom att det var väldigt varmt därinne på natten...

Bröllopet var utomhus på en klippa i ett naturreservat lite utanför Lyrestad, det blåste lite grann och klippan där vigseln hölls var full av myror men solen sken och allt var så fint. Jag hade fått äran att sjunga under vigseln, det gick okej iafl, inte så lätt att sjunga utomhus när det blåser utan komp till, men det kändes okej och jag tror att dom var nöjda... Efteråt var det bröllopsfest i församlingshemmet, det bjöds på god mat och trevligt sällskap, men vi var ganska trötta efter resan, ja jag är ju alltid trött förstås, så vi drog oss tillbaka mot "hotellet" vid 21, men det var flera som gick före oss. Vi bytte om till lite bekvämare kläder och tog en liten tur runt Lyrestad, det gick ju ganska fort eftersom det inte är så stort ;) Precis bredvid värdshuset låg en pizzeria så vi hoppade in där och tog lite nattamat och Tobias tog några öl. Vi stannade till en sväng hemma hos brudparet och pratade lite innan vi gick tillbaka till värdshuset.

Vi eller rättare sagt jag vaknade ganska tidigt, Myran busade i magen och det var så varmt på rummet att jag inte hade ro att sova mer. Frukosten skulle serveras mellan 8 och 9 så jag gjorde mig iordning och såg till att Tobias kom upp i tid så att vi inte skulle missa frukosten. Det var ingen överdriven lyx precis men vi blev mätta och belåtna, Tobias mättnadskänsla höll i sig betydligt mycket längre än min men ändå... Vi checkade ut, packade in våra saker i bilen och tittade in en sväng hos de nygifta innan vi åkte hemåt igen. Vi stannade till på Biltema i Skövde och köpte lite grejer som behövdes här hemma, ett lås till grinden så att Neo inte ska kunna springa ut på gatan och haspar till fönstrena så vi kan ha dom öppna utan att man behöver riskera att de blåser upp... Vi gick in på Plantagen, som låg precis bredvid Biltema, och köpte lite blommor till altanen och sen åkte vi hem igen. På vägen hem ringde en tjej från Varggeryd och sa att hon ville köpa vår gamla sängstomme som vi haft ute på blocket i över en månad, toppenbra ju!

När vi kom hem fick Tobias skynda sig upp på vinden för att bära ner sängstommen och sen packade vi upp det lilla vi hade haft med oss och sen kom underbara familjen Johansson hit och vi köpte mat från Movänta, gottigt värre även om min mat var väldigt stark, så det brände ordentligt både när den svaldes ner och när den kom upp igen... Mitt i maten kom hon som skulle köpa sängen så då fick vi smita iväg en stund, hon försökte inte pruta eller nåt så den affären var vi riktigt nöjda med... Alltid skönt att få lite inkomster när man haft utgifter resten av helgen, det blir ju så när man är iväg, man äter ute och köper lite grejer här och där, men det hör ju på nåt vis till...

Vi somnade gott alla tre på kvällen, hemma i våra egna sängar... Neo somnade med en av sina nya bilar tryckt mot halsen, lilla sötnos vad vi älskar dej!

Pappa hade lärt Neo att spela sjuk, han lägger sig ner på golvet och hostar och säger att han har ont nånstans på kroppen och sen måste han ha kuckelimuckmedicin för att bli frisk igen, precis som Karlsson på taket, haha... Inte klokt att man kan lära nån som är så liten så mycket bus på så kort tid, hihi... Han har lärt sig att säga att han är bästa killen i hela världen också, det är ju inte så busigt precis men lite kaxigt, men han är så söt när han säger det ;)

Min ljuvliga lilla unge gav sin mamma sovmorgon till 8.15, så vi blev lite sena till dagis men vad gör väl det. Han åt upp all sin gröt till frukost och packade sin dagisväska alldeles själv, blir så stolt över honom när han är så duktig, det märks verkligen att han börjar bli stor. Jag har varit ganska pigg idag så jag tog en tur in till stan och köpte lite blommor till verandan på framsidan, blev så fint så ;) Nu slappar jag lite vid tv:n innan det är dags att hämta hem minigrisen och laga middag, fläskpannkaka står på menyn idag, tror det kan passa båda grabbarna i familjen ;)

Ska försöka lägga in lite bilder från helgen senare idag eller imorgon...

Ja just det, vi går in i vecka 30 idag, 10 (+-2) veckor till bebis alltså, hejja hejja!

Ha en fortsatt bra dag!


1 kommentar:

  1. Hej Lisa
    Roligt att höra att helgen varit fin,
    och kul att du fått tag i blommor ,
    hoppas de växer o frodas nu!
    Kram Åsa

    SvaraRadera

Lämna gärna ett litet spår efter dej...